פינת הישיבה וההמתנה בכניסה למשרד נראית רע?

בתור מנהלי משרד, חשוב לכם שמקום ההמתנה יהיה נוח, ייראה טוב, והכי חשוב: ישדר הנאה ומקצועיות. אזור המתנה שנראה רע ושלא נחמד לשהות בו יגרור תגובות, למשל: “פעם אחרונה שאני בא לכאן”. מה יכול להיות מקור הבעיה? ריח לא נעים, אי-סדר, לכלוך וכו’.

הבנו מה הם הגורמים לבעיה, בסדר. מה ניתן באמת לעשות לגביהם?
טוב, למען האמת, המון. ישנן לא מעט דרכים לשפר את פינת הישיבה, להלן כמה המלצות:

יש לכם שאלה? מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

שדרגו את פינת הישיבה שלכם

פינת הישיבה נראית לכם ‘צולעת’? לא מושכת? אל תתפשרו! קנו מערכת / פינת ישיבה יפה. כמובן שגם ההתאמה שלה לסביבה חשובה. לאילו פרטים בסביבה? לצבע הקיר, האקססוריז שלידה, וגם לסגנון העיצוב במשרד, באופן כללי.

בנוסף לכך, עליכם לשאוף להגיע למצב בו הזמן ‘יטוס’ לממתינים, שהממתנה תורגש כמה שפחות. איך בדיוק? עיתונים? לא, פשוט לא. אולי לפני עשור עיתונים היו נחמדים, אך כיום הם פשוט מיושנים מדי. אז מה כן? טוב, ישנן אינסוף אפשרויות. תוכלו, מן הסתם, להכניס טלוויזיה לפינה לדוגמה. אם תרצו להתבלט מעבר, תוכלו, למשל, לצרף קונסולת משחקים כל שהיא להעברת זמן ההמתנה.

מן הסתם שאסור שפינת הישיבה תיראה מוזנחת: קרעים, כתמים וכו’. רושם רע נוצר בדיוק בדרך הזו.
אי סדר וניקיון זה אחד מן כללי הברזל החשובים ביותר. למשל: הזנחה של ניקוי ספות וכורסאות הנמצאות במשרד יכולות לגרוע תגובות לא נעימות. ולעיתים, התגובות יכולות להיגרר לרשתות החברתיות.

ריח לא נעים בחדרי ההמתנה

אחד העקרונות שאנו נוהגים ליישם הוא ניקיון יומיומי. למה? טוב, ברור שלאף אחד לא נעים לבקר במקום מצחין ו/או מטונף. שכחתם להיפטר בלילה משקית זבל עמוסה? יכול מאוד להיות שריח לא נעים יברך אתכם לשלום בבוקר שלמחרת.

במידה והדבר אפשרי: לפני סיום יום העבודה והיציאה מהמשרד, בדקו את המצב ודאגו לניקיון באופן אישי. אם לנקות בעצמכם איננה אפשרות, כדאי לשכור את שירותיה של חברת ניקיון שתעשה את העבודה.

יש לכם שאלה? מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

מעבר לטיפול בריח הלא נעים, מומלץ גם לדאוג לריח נעים. השתמשו במטהרי אוויר אוטומטיים, הם בהחלט עשויים לשפר את חווית ההמתנה.

השתמשו באקססוריז שונים – ‘הקפצת’ מראה פינת ההמתנה

אביזרי אקססוריז שונים ללא ספק יכולים לתרום למראה ייחודי במשרד. אילו לדוגמה? מסגרות עם פתגמים חביבים, תמונות, עציצים, אביזרים עתיקים ועוד. אולי כל זה נראה לכם שולי, אבל תתפלאו כמה שלאדם הממתין אכפת מפרטים, מינוריים ככל שיהיו, המשפרים את חווית ההמתנה שלו.

כמה אקססוריז מאיקאה – עד 100 ש”ח

להלן כמה אקססוריז נחמדים שמצאנו באתר איקאה (כמובן שניתן למצוא אקססוריז מהממים באתרים כמו: אמזון אלי אקספרס ואיביי):

Figure 1 עלות: 39 ₪

Figure 2 עלות: 29 ₪

Figure 3 עלות 95 ₪

Figure 4 עלות: 29 ש”ח

טעויות נפוצות בניסיון לשפר את פינת ההמתנה

הנה לכם מספר טעויות נפוצות שנתקלנו בהן במספר משרדים בישראל, בעיקר באזור המרכז.
חשוב שתימנעו ותלמדו מהן.

  1. ריהוט לא נוח בעליל: ריהוט נוח חשוב לא פחות מכל פרמטר אחר. במידה ואתם יודעים שהלקוחות שלכם כנראה ‘יבלו’ זמן ממושך בחדרי ההמתנה, ברור שתרצו שירגישו בנוח. האופציה הטובה ביותר היא להשקיע בריפוד נוח לכיסא / מערכת הישיבה. חשוב, כמו כן, להשקיע במשענת גב איכותית, ולא להתפשר על משענת זולה (במקרה הזה, הזול עלול לעלות לכם ביוקר). יתרה מכך, דאגו שגם אנשים מבוגרים יוכלו לקום ולהמתין בנוחות, חשבו גם מנקודת המבט שלהם. לסיכום הסעיף: אל תבחלו באמצעים, אל תתפשרו על הזול, המצומצם, הלא נוח והפשוט. המתנה מתסכלת מטבעה, לפחות שתהיה נוחה.
  2. תאורה גרועה: תאורה, למרות שרבים מתעלמים ממנה, היא גורם חשוב לא פחות. לצורך הדוגמה, במידה ויש לכם טלוויזיה בפינת ההמתנה, אם התאורה תהיה חזקה מדי – חווית הצפייה וההמתנה תיפגע. ועזבו את הטלוויזיה, תאורה חזקה מדי אינה נעימה בכלל לעיניים ומסנוורת. מצד שני, גם תאורה חלשה מדי מסוגלת להקשות על הראיה, ואף לעייף את העיניים.לכן, גם על התאורה אסור לנו להתפשר. תאורה איכותית, רכה ונעימה בהחלט יכולה ‘להקפיץ’ את חווית ההמתנה לטובה.
  3. תכנון לא נכון: גם על תכנון צריך להשקיע לא מעט מחשבה. חשוב לתכנן את חדר המתנה כך שתוכלו לאפשר ללקוחותיכם להסתובב במרחבי החדר בחופשיות, מבלי להפריע לנפשות הפועלים במשרד. כמו כן, עלינו לקחת בחשבון מוגבלויות שונות בתכנון. לדוגמה: התכנון צריך להתחשב בקלות ההתניידות במרחב. יתר על כן, חשוב שחדר ההמתנה יתוכנן כך שהממתינים לא יוכלו ‘להציץ’ על פעילות העובדים, וכך גם להפך. ה־’הצצה’ מובילה לחוסר נוחות משני הצדדים, ולכן פשוט כדאי להימנע ממנה בתכנון מראש.
  4. מחסור בשירותים נלווים: אל תתפשרו על הבינוניות. ספקו ללקוחותיכם הממתינים את המקסימום, אל תחששו להוסיף שירותים נלווים! יש לכם המון אפשרויות: כיבוד קל, רשת אינטרנט פתוחה – Wi-Fi, מגזינים שונים, פינת משחקים ועוד. השירותים הנלווים הם, למעשה, הערך המוסף, הדובדבן שבקצפת.

לסיכום: במאמר השתדלנו לספק לכם המלצות פרקטיות, דברים שנוסו ועבדו (סוד כמוס: אחד מלקוחותינו אף יישם במשרדו את ההמלצות). אנו מקווים שהמלצות אלו יסייעו לכם בשדרוג פינת הישיבה במשרדכם.

בהצלחה.