כיצד לשמור על בריאותנו בעבודה משרדית

הגוף האנושי בנוי להיות בתנועה ואינו מותאם לישיבה ממושכת. בנייה של עמדת עבודה ארגונומית תסייע לנו לשמור על בריאותינו, ואף תקל עלינו לעבוד בנוחות וביעילות לאורך שעות היום. מהן הסכנות הבריאותיות הקשורות לתופעת היושבנות? וכיצד ניתן להפחית אותן? על כך במאמר שלפניכם.

הסכנות הבריאותיות של עולם העבודה המודרני

עבודה משרדית נחשבת בעיני רבים כעבודה נוחה מאוד. תנאי העבודה אינם דורשים הרבה מן הגוף שלנו – אנחנו לא צריכים ללכת, להתכופף, לשאת משאות ולאמץ את השרירים שלנו, אך כאן בדיוק טמון שורש הבעיה. הגוף שלנו בנוי להיות בתנועה וישיבה ממושכת מול המחשב יוצרת עומס רב על עמוד השדרה, ועלולה לגרום לכאבי גב, כאבים בעצם הזנב,  מצבים של פריצת או בלט דיסק, ונזקים נוספים.

יש לכם שאלה? מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

אורח חיים יושבני, הכולל שעות ישיבה רצופות רבות, קשור לבעיות בריאותיות נוספות כגון: השמנה, סוכרת, יתר לחץ דם ועוד.

בעיה נוספת המזוהה עם עבודה ממושכת מול המחשב היא תסמונת התעלה הקרפלית, הגורמת לתחושת נימול, הירדמות, או כאבים. 

כדי לצמצם את נזקי היושבנות חשוב לתכנן את עמדת העבודה בחוכמה.

דגשים לתכנון עמדת העבודה 

הכלל המנחה בתכנון עמדת עבודה ארגונומית הוא האפשרות להתאים אישית את העמדה לצורכי העובד ומבנה גופו. לשם כך חשוב להתייחס בעיקר אל כיסאות משרדיים, ומומלץ שהוא יכלול את המנגנונים הארגונומיים הבאים:

  • כוונון גובה המושב: זוהי אחת מאפשרויות הכוונון הבסיסיות ביותר, ובאמצעותה ניתן לוודא שקיימת התאמה בין גובה השולחן והכיסא, ובין גובה הכסא לרצפה.
  • משענת גב מתכווננת: אפשרות לכיוון זווית משענת הגב, ובחלק מהדגמים גם אפשרות לעלות או להוריד את גובה המשענת. חשוב לבדוק שהכסא מספק תמיכה לומברית נאותה לגב התחתון (בדגמים מסויימים אף קיימת תמיכה לומברית מתכווננת). 
  • משענות ידיים מתכווננות:  משענות הידיים מקלות את העומס על הזרועות ושורשי כף היד. כדי לצמצם את הנזק למנהרת שורש כף היד (תסמונת התעלה הקרפלית) יש לכוון את המשענות כך שכפות הידיים יהוו המשך ישיר של הזרוע, ללא כיפוף חד למעלה או למטה. 

עצות נוספות לעבודה בריאה

בנוסף להקמת עמדת עבודה ארגונומית, מומלץ גם לאמץ כמה הרגלי עבודה שיעזרו לשמור על בריאותכם:

יש לכם שאלה? מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

  • מקמו את מסך המחשב באמצע שדה הראייה כך שלא תצטרכו לכופף את הראש, או להרים אותו (דבר היוצר לחץ עודף על אזור הצוואר והעורף).
  • הניעו את הגוף כמה שיותר – השתדלו לצאת להפסקה של כמה דקות כל חצי שעה-שעה, להניע את הגוף ולמתוח את השרירים.
  • במידת האפשר, מומלץ לעבוד חלק מן הזמן בעמידה כדי לצמצם את נזקי היושבנות. לשם כך ניתן להיעזר בשולחן עבודה מתכוונן לגובה, או אף בהגבהה מאולתרת.

שיהיה בהצלחה.