בחירת תאורה נכונה לעמדת עבודה

עמדת העבודה במשרד היא כמו הבית השני עבור עובדים רבים שמבלים זמן רב בסביבת העבודה. בשנים האחרונות המרחב של המשרד מתוכנן ומעוצב במתכונת של אופן ספייס ומאוכלס בעמדות עבודה ביניהן מחיצות על מנת להעניק לעובדים פרטיות, אך גם לאפשר להם לתקשר עם עמיתים. התכנון לוקח בחשבון ישיבה ממושכת ומכאן גם פתרונות נוחים, מודולאריים וגמישים של כוונון מושבים, הגבהת שולחנות או סידור בקומפוזיציה המועדפת וכדומה. 

לתאורה יש תפקיד חשוב בתרומה לפרודקטיביות וברווחה של העובדים ומחקרים רבים הצביעו על כך שאור מעלה את התפוקה של העובדים ומשאיר אותם חיוניים לאורך זמן וגם תורם לתחושה הכללית. 

יש לכם שאלה? מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

אומנם משרדים רבים נהנים מויטרינות גדולות המכניסות את החוץ אל הפנים וגם אור שמש טבעי, אבל לא ניתן להסתמך על אור יום עם רדת החשיכה וגם לא תמיד אור זה מאפשר עבודה יעילה וכאן נכנסים לתמונה גופי תאורה המותאמים למשרד.

כיצד מתכננים תאורה נכונה לפי תנאי מקום העבודה?

תכנון התאורה המשרדית לרוב מתייחס לתנאי השטח הן גודל החלל והמבנה שלו, קיומם של מעברים ופתחים וכן תרחישי תאורה שונים לאורך היום. לרוב מדובר בשילוב בין תאורה היקפית הדואגת לפיזור אור כללי של החלל ותאורה ממוקדת תכליתית יותר כך שכל עובד יוכל לשלוט בתאורה בהתאם לצרכיו הספציפיים. חשוב להימנע מפיזור אור לקוי ולהקפיד על פיזור מקסימלי כמו גם גופי תאורה המותאמים לישיבה ממושכת בפינת העבודה מול מחשב וכן גופים שעומדים בתקני בטיחות ואש.

מבחינת סוגי הגופים נראה שילוב במשרדים בין גופים צמודי תקרה המותקנים למעלה כדי לא לתפוס מקום ובין תאורה תלויה על הקיר כתוספת אור וכן גופי תאורה שולחניים מתכווננים.
מיקום התאורה נעשה בתכנון מדויק לעמדות העבודה כך שהאור לא יפגע בעבודה מול מסך המחשב או יסנוור. אור מוחזר על גבי משטחים מלוטשים עלול לגרום לסנוור ומכאן חשיבות ההתאמה הנדרשת בין מיקום התאורה לסוג הפריטים המשרדיים והעיצוב הכולל. בכל הנוגע למנורות שולחן יש לבדוק שהאור לא ישתקף במסך.
לאחר הבחירה יש לקחת בחשבון גם את קיומם של שקעים וחיבורים ל-USB וכן אפשרויות לעמעום התאורה במידת הצורך.

התאמה לעיצוב ושיבה על חיסכון בחשמל לטווח הארוך

נבחרת גופי התאורה למשרד כולל אופציות רבות ואטרקטיביות, פרקטיות ואסתטיות כאחד. בחירת הגופים תלויה בתנאי החלל וכן בסגנון המועדף. במידה ויש תקרות גבוהות יחסית יתכן וההעדפה תהיה של נברשות דומיננטיות שיהיו חלק מהעיצוב וידברו את שפת המשרד – הייטקי מודרני ומתוחכם, רטרו בסגנון של פעם, חומרים מתכתיים וכדומה ואם המשרד קטן יחסית או התקרות נמוכות יתכן שההעדפה תהיה ללכת לכיוון גופי תאורה שקועים במראה מינימליסטי ככל שניתן.

גוון האור אף הוא פונקציה שעשויה להשתנות מחלל לחלל. אור צהוב חמים לחללי הסבה, טרקלין, עמדת הקבלה ואור לבן ובוהק ונקי יותר לעמדות העבודה.
בעבר היה נהוג במשרדים רבים להשתמש בתאורה פלואורסצנטית, אבל כיום נורות ה-LED מככבות בשל הצריכה הנמוכה והחיסכון בחשמל לטווח הרחוק מבלי להתפשר על אור נעים המדמה אור טבעי ככל שניתן. הנורות גם לא מכילות חומרים כמו כספית וכימיקלים אחרים כמו שיש לעיתים בנורות אחרות והיופי הוא שניתן לשחק אתן מבחינת עיצובים וסגנון כמו פסי צבירה וספוטים שמכוונים למקומות שונים או נורות תלויות וכדומה.
כדאי לבחור גופים שיהיה קל לנקות ולתחזק לאורך זמן במיוחד בסביבה של משרד גדול וכן להתייעץ עם יועצי תאורה ואדריכלים ברכישת ומיקום הגופים הנכונים למשרד בין אם הוא קטן או גדול.

יש לכם שאלה? מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם: