איך לבחור כיסא אורטופדי

כל רהיט למשרד הוא בעל חשיבות. ישנם רהיטים בעלי חשיבות פונקציונלית שמאפשרים לנו לעבוד טוב יותר, ויש כאלה שפשוט מוסיפים לנו יופי ואווירה נעימה. אחד הרהיטים החשובים ביותר במשרד שלנו, בין אם מדובר במשרד ביתי או לאו, הוא הכיסא – בעיקר בשל העובדה שאדם ממוצע יושב כ-10 שעות במהלך היום. כולנו מכירים את כאבי הגב שמופיעים לאחר שעת ישיבה רצופה, ואפילו את ההגעה הביתה כשאנחנו מותשים, כאילו עבדנו באתר בנייה. לכל אלה יש תשובה אחת שתאפשר למנוע את התרחישים הלא נעימים – כיסא איכותי. מלבד העובדה שהוא מאפשר לנו לעבוד ביתר יעילות משך שעות ארוכות, לכיסא יש חשיבות בריאותית. 

מה קורה לעמוד השדרה שלנו בזמן ישיבה?

מחקרים רבים הוכיחו שאורח חיים “יושבני”, הכולל שעות ארוכות בישיבה – הוא לא בריא. עם זאת, זה ככל הנראה בלתי נמנע, בעיקר עבור העוסקים בעבודה משרדית. בזמן ישיבה, עמוד השדרה שלנו לא נמצא בתנוחה הטבעית שלו, ולאורך זמן הדבר מוביל לכאבי גב וצוואר כרוניים. יתרה מכך, תנוחת הישיבה גורמת ללחצים בגב התחתון ב-35% יותר מאשר בזמן עמידה. במהלך יום העבודה, נוכל לחוש במגוון של תסמינים כתוצאה מכך – עייפות, כאבי ראש, חוסר ריכוז ושרירים חסרי מנוחה. באמצעות כיסא אורטופדי, ניתן להעניק לגב תמיכה מקסימלית בזמן ישיבה, ולמזער באופן כמעט מלא את כאבי הגב והסיבוכים הרפואיים האפשריים. כתוצאה מכך, אנו רואים עלייה משמעותית בהעדפה של מנהלים רבים לרכוש לעובדיהם כסאות אורטופדיים, מה שיאפשר להם מצד אחד לעבוד באופן מיטבי במהלך היום, ומצד שני ימנע כאבים כרוניים ומצבים רפואיים כאלה ואחרים הקשורים בגב, בכתפיים ובצוואר. 

יש לכם שאלה? מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

כשבוחרים כיסא אורטופדי -למה חשוב לשים לב? 

בשוק תוכלו למצוא מגוון של כיסאות אורטופדיים, אך מלבד היותם כאלה – הם בעלי מאפיינים שונים. במה חשוב להתמקד כשבוחרים כיסא אורטופדי?

  • כיסא מותאם למשתמש – השיקול הראשון שצריך לבדוק כשבוחרים כיסא הוא התאמה למי שעתיד לשבת עליו – בדיוק כפי שנמדוד נעל לפני הרכישה שלה. ישנם כיסאות רחבים ועמוקים ולחלופין כיסאות נמוכים או גבוהים, ועל מנת שתוכלו לקבל את התמיכה המקסימלית לגב שלכם, יש לוודא שהכיסא “מקבל” אתכם אליו בצורה המושלמת – גם כשאתם ישובים עד עומק הכיסא, כפות רגליכם נוגעות ברצפה. 
  • הכיסא בעל מנגנון סנכרוני – על מנת להפיק מהכיסא את המקסימום ולוודא שהוא יתאים לכם גם בעתיד, למשל כשתחליפו את שולחן העבודה שלכם, מומלץ לבחור בכיסא בעל אופציות של שינוי והתאמה אישית – שינוי גבוה המושב, שינוי זווית המשענת וגם אפשרות להזזת הידיות. 
  • הכיסא מאפשר תנועה בזמן ישיבה – כיסא אורטופדי איכותי לא צריך להרגיש כמו “אבן”, אלא לאפשר לכם לנוע גם בזמן ישיבה. למשל, נדנוד הכיסא בזמן ישיבה. כמו כן, מומלץ לבחור בכיסא בעל גלגלים איכותיים שלא מרעישים ולא שורטים את הרצפה. 
  • ריפוד המותאם לצרכים שלכם – בין אם מדובר בריפוד עור, בד או אפילו במשענת העשויה רשת, כדאי לבחור בריפוד המותאם לצרכים שלכם. למשל, ידוע שריפוד עור נשמר לאורך זמן, וריפוד בד עלול לספוג זיעה. במקביל, ריפוד רשת מאפשר אוורור ונחשב לקל יותר לתחזוקה. 
  • כיסא שמשלים את העיצוב – כפי שצוין תחילה, לכיסא יש משמעויות רבות והוא חלק מהריהוט המרכזי בחדר. על כן, מומלץ להתאים אותו לצבעים והחומרים בהם נעשה שימוש בעיצוב הכולל וזאת לצורך אווירה הרמונית יותר. כיסא אורטופדי לא חייב להיות “אפור ומשעמם”, ותוכלו למצוא כסאות אורטופדיים במגוון של צבעים וחומרים – החל מכיסאות פשוטים ועד לכסאות למנהלים, המשדרים סמכות ויוקרה.